ESTRAGÓN
Estragón sa používa na dochutenie šalátov, vajec, rýb, morských plodov, pečeného mäsa a omáčok. Chuť estragónu je podobná anízu a zeleru; mierne horká a korenistá, je indikovaná na použitie na jedlách bez chuti. Estragón dobre znáša varenie; aj keď sa pridá na poslednú chvíľu, zachová si svoju chuť, ktorá sa počas varenia zvyšuje; preto sa musí dávkovať opatrne. Estragón je základnou ingredienciou na prípravu Béarnaise omáčky, tatárskej omáčky a estragónovej omáčky.
Estragón má tiež antiseptické, aromatické, stimulačné a tráviace vlastnosti. Čerstvý je užitočný proti meteorizmu a aerofágii. Gréci žuvali estragónové listy na zmiernenie bolesti zubov.
Výška : 20 - 30 cm
Podobné produkty
Salvia purpurascens je aromatická trvalka, ktorá môže dosiahnuť výšku 30 cm. Má...
Curcuma známa po stáročia v orientálnej kuchyni a medicíne, sa v posledných rokoch...
Prezzemolo alebo petržlenová vňať nepotrebuje veľa prezentácie, v kuchyni nesmie...
Ligurček u nás ľudovo zvaný aj Slovenská vegeta je vytrvalá bylina nenáročného...
Zázvor je známy aj ako „koreň zdravia“. Jeho podzemok sa dá použiť na mnohé účely:...
Vavrín Pravý alebo Laurus Nobilis patrí medzi najpoužívanejšie aromatické bylinky v...
Plectrantus sa tiež nazýva kadidlo, pretože vydáva vôňu podobnú vzácnej orientálnej...
Salvia officinalis latifolia vytvára veľké listy, sú vynikajúce vyprážané so...
Satureja montana, známa aj ako saturejka horská, je úžasná trvalka, ktorá prinesie...
Melissa officinalis, známa aj ako medovka lekárska, je nenahraditeľná bylinka,...
Šalvia a Foglia Stretta Nezameniteľná chuť šalvie zvýrazňuje jedlá zo všetkých...
Levanduľa je nielen veľmi dekoratívna rastlina v záhrade ale jej kvety sa používajú...