ESTRAGÓN
Estragón sa používa na dochutenie šalátov, vajec, rýb, morských plodov, pečeného mäsa a omáčok. Chuť estragónu je podobná anízu a zeleru; mierne horká a korenistá, je indikovaná na použitie na jedlách bez chuti. Estragón dobre znáša varenie; aj keď sa pridá na poslednú chvíľu, zachová si svoju chuť, ktorá sa počas varenia zvyšuje; preto sa musí dávkovať opatrne. Estragón je základnou ingredienciou na prípravu Béarnaise omáčky, tatárskej omáčky a estragónovej omáčky.
Estragón má tiež antiseptické, aromatické, stimulačné a tráviace vlastnosti. Čerstvý je užitočný proti meteorizmu a aerofágii. Gréci žuvali estragónové listy na zmiernenie bolesti zubov.
Výška : 20 - 30 cm
Podobné produkty
Rheum Rhabarbarum je podzemkatá rastlina s dužinatými, červeno sfarbenými stonkami....
Curcuma známa po stáročia v orientálnej kuchyni a medicíne, sa v posledných rokoch...
Vavrín Pravý alebo Laurus Nobilis patrí medzi najpoužívanejšie aromatické bylinky v...
Topinambur alebo Slnečnica hľuznatá má mnoho vlastností, ktoré z neho robia...
Zázvor je známy aj ako „koreň zdravia“. Jeho podzemok sa dá použiť na mnohé účely:...
Basilico Glaciale je veľmi bujnou a úrodnou rastlinou, so stĺpovitým habitom. Má...
Ľubovník alebo hypericum je nenáročná a trváca rastlina, veľmi vhodná na ozdobné...
Satureja montana, známa aj ako saturejka horská, je úžasná trvalka, ktorá prinesie...
Šalvia a Foglia Stretta Nezameniteľná chuť šalvie zvýrazňuje jedlá zo všetkých...
Rosmarino Prostrato je odroda ťahavého rozmarínu, ktorá rastie viac do šírky ako do...
Prezzemolo alebo petržlenová vňať nepotrebuje veľa prezentácie, v kuchyni nesmie...
Salvia purpurascens je aromatická trvalka, ktorá môže dosiahnuť výšku 30 cm. Má...
Menta Hierbabuena je trváca bylina, ktorá sa prispôsobuje rôznym typom pôdy,...
Melissa officinalis, známa aj ako medovka lekárska, je nenahraditeľná bylinka,...
Ligurček u nás ľudovo zvaný aj Slovenská vegeta je vytrvalá bylina nenáročného...